• Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18.01.2024 sa na Gymnáziu Ivana Horvátha konalo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentovali 6 žiaci v kategóriách 1B, 2A a 2B. Mimoriadne nás tešia úspešné umiestnenia v kategórii 2B. 1. miesto tu obsadil Martin Šiffalovič z Oktávy B a 3. miesto Mária Galandová zo Septimy A.

            Ostatné umiestnenia našich žiakov: V kategórii 1B obsadil 4. miesto Jozef Saller (Tercia A) a 11. miesto Andrej Výboh (Kvarta). V kategórii 2A obsadila 5. miesto - Nina Moravská a 6. miesto Nina Vencelíková, obidve zo Sexty.

            Našim žiakom ešte raz srdečne gratulujeme a ďakujeme za účasť i úspešnú reprezentáciu!

             PK NJ

          • Lyžiarsky kurz -Tále

          • Podľa prvých fotografií súdime, že našich terciánov čaká príjemný týždeň na lyžiach, tak im držme palce nech im vydrží dobré počasie aj nálada ✊⛷️😎

          • Gratulujeme

          • PhDr. Natália Zajačeková prevzala 18.1.2024 ocenenie z rúk predsedu BSK Juraja Drobu za dlhoročnú pedagogickú  prácu, za organizovanie tradičných úspešných  podujatí  pre žiakov GLN: Akadémia talentov, Zdravé raňajky, zbierky pre útulky, jazykové pobyty v Británii, divadelné predstavenia v angličtine, školský časopis Tomášičkar, výuku netradičných jazykov (čínštiny a gréčtiny), Babičkin tradičný koláč ....a mnohé iné pripravované a realizované spolu so Žiackou radou. Ocenenie bolo odovzdané aj za dlhoročnú spoluprácu s Pedagogickou fakultou Univerzity Komenského a Štátnou školskou inšpekciou.
             
            NK

          • Venčekový bál

          • je slávnostné podujatie, ktorým každoročne žiaci druhého ročníka a sexty končia predmet Spoločenská výchova.

            Z nasledujúcich záberov je jasné, že to bol večer príjemný, podporený známymi osobnosťami a ocenený hrdými rodičmi.

            Vďaka patrí Tanečnej akadémií Dansovia -  špeciálne pani Elene Jágerskej a samozrejme úspešným absolventom - našim žiakom... Gratulujeme!

          • Viedeň opäť nesklamala...

          • V období adventu každoročne počúvame  hlásenia svojich starších spolužiakov, že sa máme tešiť na exkurziu do Viedne. Preto sme boli vďační, že PK NJ v spolupráci s PK Bio zorganizovalo aj tento rok tri jazykovo-poznávacie exkurzie do tohto veľkomesta.  A naozaj,  pozitívne referencie na exkurziu sa potvrdili v plnom rozsahu. Okrem prehliadky jedného z komplexov svetoznámeho architekta Friedensreicha Hundertwassera sme sa zoznámili s najznámejšími stavbami a zaujímavosťami centra Viedne. Okrem toho triedy Kvinta,  Sexta, 2.A a 2.B absolvovali dobrodružnú poznávaciu prehliadku v Prírodovednom múzeu. Verte, že sme sa celkom potrápili, kým sme úlohy v pracovnom liste vypracovali. Naši štvrtáci si zase mali možnosť  preveriť svoje vedomosti z oblasti umenia priamo v jednej z najkrajších múzeí – v Albertine. Prechádzka  vianočný trhmi pred radnicou nás všetkých naladila na vianočnú náladu. Viedeň je ozaj výnimočná a tak si mnohí z nás povedali, že sa tam ešte raz vyberú možno aj  súkromne cez niektorý víkend. Tak dovidenia Viedeň.

            M. Ištván, Kvinta